[...] tkanki tluszczowej) oraz nigdy nie opuszczac posilkow(w twoim przypadku kolacji). 2. Jak juz pisalam ogranicz do minimum owoce(weglowodany proste-ktore szybko podnosza poziom cukru we krwi, dostarczajac energi, ktorej nie jestesmy w tak krotkim okresie zuzyc wiec trafia ona znowu do tkanki tluszcowej jako rezerwa organizmu), jedz za to [...]
Moze malo sie znam ale po pierwsze to: -tylko pare procent ludnosci ma otylosc o podlozu genetycznym -reszta sie zwyczajnie przezera -insulina reguluje poziom cukru wiec co to ma wspolnego z dieta bogata w tluszcz , chyba tylko tyle ze nie ma naglych wyrzutow insuliny po posilkach bogatych w weglowodany . marcopolo
[...] smakują . I oto chodzi!!!!! 1. ŁOSOŚ Poza tym że jest dobrym źródłem białka, zawiera dużo znakomicie wpływających na serce kwasów tłuszczowych omega-3.Kwasy te zmniejszają poziom LDL, czyli złego cholesterolu, wspomagają system obronny organizmu. pomagają zamienić tłuszcz w energie i są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania oczu oraz mózgu. [...]
[...] aktywnych, zw. katecholaminami. Jest pochodną aminokwasu fenyloalaniny, blisko spokrewnioną z noradrenaliną. Adrenalina przekształca glikogen w glukozę, przez co podnosi poziom cukru we krwi, powoduje rozkład glikogenu mięśniowego do kwasu mlekowego, mobilizuje tłuszcz tkanki tłuszczowej przez aktywację lipaz, wywołuje skurcz naczyń [...]
[...] roślinnego-fasola, ryż kukurydza, zboża i orzechy. Aby poprawić ich przyswajalność należy spożywać je razem z proteinami zwierzęcymi. WĘGLOWODANY(CUKRY)- podnoszą poziom cukru we krwi i dostarczają mięsniom energię. TŁUSZCZE- są również niezbędne dla dobrej diety. Dają ciału ciepło oraz pozwalają lepiej przyswajać witaminy A,D,E. Obok [...]
[...] zarówno przed treningiem (gromadzimy wówczas w organizmie odpowiednią ilość energii do wysiłku) jak i około 30 min. po treningu. Dzięki temu utrzymamy odpowiednio wysoki poziom cukru we krwi i wyrównamy ilość glikogenu. Pozwoli to nam na uniknięcie zjawiska rozpadu do aminokwasów. Z drugiej jednak strony należy kontrolować spożywanie tej [...]
[...] efekty, kiedy stosowac. Jesli chodzi o mnie to jestem od miesiaca na dziecie niskoweglowodanowej (ale nie wysokotluszczowej). Czuje sie delikatnie mowiac niezbyt dobrze (mam ciagle niski poziom cukru i ciala ketonowe w moczu). Wytrwam na tej dziecie jeszcze z miesiac i wlasnie potem myslalem o albuminie. Chetnie poznam Wasze opinie. Pozdro Ted
[...] nie wydaje mi się, że moga one szkodzić, bo własnie ze względu na ich obecnośc soja jest oficjalnie uznana za roślinę zalecaną w profilaktyce przeciwnowotworowej-obniża poziom estrogenów naturalnie produkowanych w organimie kobiecym-więc na pewno nie wpływa ujemnie na, jak to ktoś w jakims poście okreslił "męskość") Z innych zalet, [...]
Insulina odpowiada za gospodarkę węglowodanową, za utrzymywanie stężenia cukru na odpowiednim poziomie. Jej brak czy choćby tylko niedobór powoduje cukrzycę. Trzustka wyrzuca ją w odpowiedzi na wzrost poziomu glukozy związany ze spożyciem produktów zawierających węglowodany Spożycie jednakowej wagowo i kalorycznie ilości różnych węglowodanów [...]
[...] probujesz wciagnac mnie w "pulapke" slowna Glukoza byla (jest) cukrem o najwyzszym IG, w ciagu pierwszych 10 minut po spozyciu(w postaci plynnej) podniesie poziom cukru we krwi w wyzszym stopniu niz jakiekolwiek inny typ weglowodanow, tak je klasifikowano na poczatku badan IG, teraz wiadomo ze takie potrawy jak bialy ryz(twoje [...]
[...] w wodzie. Mierzona jest w miligramach. Działanie jej jest wspomagane przez witaminy A i E. Korzyści - wydłuża życie komórki - zmniejsza zmęczenie - obniża poziom choresterolu we krwi - usuwa objawy anginy i astmy - zapobiega marskości wątroby - bierze udział w wydalaniu produktów przemiany materii - stymuluje reakcje [...]
[...] rozpuszczalną w wodzie i procesy związane z gotowaniem mogą zubożyć jej zawartość w pokarmie. Jak działa? Badania wykazały, że L-karnityna wykazuje zdolność do obniżania poziomu cholesterolu i trójglicerydów (frakcje tłuszczów). Jest więc związkiem biorącym udział w regulacji poziomu lipidów (tłuszczów) w naszym organizmie. L-karnityna [...]
[...] humulina i lupulina ktore sa skladnikiem szyszek chmielowych) i alkoholu ktory w naszym organizmie opoznia proces tworzenia glukozy. Nie musze chyba mowic ze nastepnie spada poziom cukru we krwi,a to zaostrza apetyt. Nie bez znaczenia dla rosnacego apetytu ma fakt duzego nasycenia piwa tlenkiem wegla (IV). Brzuchy rosna wiec tym ktorzy ktorzy do [...]
[...] przekąsek, które dostarczają dobrej mieszanki witamin i składników mineralnych, błonnika i złożonych węglowodanów. Zjadanie małej ilości jedzenia w ciągu dnia utrzymuje poziom cukru na bardzo stałym poziomie. To z kolei może pomóc w kontroli poziomu cholesterolu, a także zmniejsz ryzyko choroby serca. Stały poziom cukru we krwi zapobiega [...]
[...] ludzie tez są DLA MNIE NIE SA TO PRAWIDLOWE PROPORCJE (DYSKUSJA JUZ BYLA PROWADZONA KILKA POSTOW PONIZEJ) 2. Uważać na cukry proste. Powodują one bardzo szybki wzrost poziomu cukru we krwi, na co organizm reaguje gwałtownym wyrzutem insuliny. To z kolei hamuje metabolizm tłuszczu i sprawia, że organizm zaczyna go gromadzić. KAZDE WW [...]
[...] Nie wiem jak to jest u kulturystów, ale w tym dziale to zdaje się hmm, "zwykli" ludzie tez są 2. Uważać na cukry proste. Powodują one bardzo szybki wzrost poziomu cukru we krwi, na co organizm reaguje gwałtownym wyrzutem insuliny. To z kolei hamuje metabolizm tłuszczu i sprawia, że organizm zaczyna go gromadzić. 3. Jeść mało a [...]
[...] No i nie wiem czy polecilabym owoce jesli chce sie zredukowac tkanke tlusczcowa no moze od czasu do czasu, ale nie zapominajmy ze sa to cukry, ktore gwaltownie podwyzszaja poziom cukru we krwi a co prowadzi do zwiekszonej produkcji insuliny w organizmie, ktore nie sprzyja chudnieciu i daje tylko chwilowy "zastrzyk energi".Jak jestem w [...]
[...] intensywnoscia bedziemy spalac tluszcz tylko do tego procesu dojdziemy po dluzszym czasie. Jezeli robimy trening aerobowy rano na czczo lub po treningu to mamy niski poziom cukru we krwi i szybciej przestawiamy sie na spalanie tluszczu, dlatego w wymienionym wyzej przypadku carbo po calej sesji treningowej, kiedy (po zejsciu z rowerka [...]
[...] sztywność i bolesność (tuż po wstaniu z łóżka), utrudnione poruszanie rękami i nogami oraz gościec. Badania kliniczne wykazują, że pacjenci chorzy na gościec mają zbyt niski poziom witaminy B5, a uzupełniające dawki tej witaminy likwidują bóle i dolegliwości. W celach doświadczalnych symptomy awitaminozy wywoływano u zwierząt lub u ludzi, podając [...]
[...] opiniom makaron nie jest tuczącym pokarmem. Bardziej niebezpieczne dla figury są tłuste sosy, które wraz z nim się spożywa. Jego zaletą jest zdolność do podnoszenia poziomu serotoniny w mózgu. Dzięki temu makaron poprawia nastrój co ma duże znaczenie w czasie uciążliwej diety odchudzającej. Brokuły Są wyjątkowo niskokaloryczne - 100 g [...]